INFORMACIJA O KAPPA IN BETA KAZEINU

V katalogu bikov ima večina bikov podatek za KAPPA kazein, pri nekaterih rjavih bikih pa je že na voljo podatek o vrsti BETA kazeina.

 KAJ POMENITA IN KAJ PRINAŠATA V REJO!

Glasilo

Preberite zadnjo številko, naročite oglas ali pa preglejte celoten arhiv glasila Zelena dežela.
 

 

       

O drevesnici

Sadna drevesnica Studenec je delovna enota KGZS - Zavoda Ljubljana. Sadna drevesnica ima že dolgo tradicijo, saj pridelujemo sadike na tej lokaciji že več kot 40 let. V tem času smo uvajali v proizvodnjo nove podlage in sorte.

Letno vzgojimo okrog 13.000 kvalitetnih sadik jablan, hrušk, češenj, višenj, sliv, marelic, breskev, nektarin, nešpelj, nashija in kutin cepljenih na različne podlage, leske ter sadike jagodičevja: ribeza, joste, malin, robid, tayberrya, aktinidije (kivi). V času prodaje pa je možno nabaviti tudi sadike nekaterih sadnih vrst, ki jih sami ne pridelujemo: orehov, kakija, kostanja, trte, ameriških borovnic, žlahtnih brusnic, kosmulj,...

V času prodaje lahko nabavite tudi različna gnojila, zaščitne mreže proti voluharju in za zaščito pred divjadjo, lesene količke za oporo ter sadjarske škarje in žagice.

Prodaja sadik

S prodajo sadik začnemo jeseni v zadnjih dneh oktobra. Prodaja traja dokler so ugodne vremenske razmere za sajenje sadnega drevja. Spomladi pa začnemo prodajo takoj, ko odmrzne zemlja in je sadike možno posaditi.

Ob nakupu sadik vam po potrebi tudi svetujemo, kako zasaditi vaš sadovnjak.

V sklopu drevesnice imamo tudi manjši nasad špargljev. Od konca aprila do sredine junija je možno kupiti zelene šparglje za svežo porabo.

Izobraževanje

Konec februarja in v začetku marca organiziramo praktične prikaze obrezovanja in precepljanja in sajenja sadnega drevja. Za skupine najmanj 20 ljudi organiziramo na vaši lokaciji tudi teoretična predavanja o sadjarstvu (obrezovanje, cepljenje, škodljivci, bolezni, sorte) s slikovnim materialom.

KontaktLABORATORIJ ZA ANALIZO MLEKA
KATALOG BIKOV 2018 - ČB, RJ, MESNI, CK

Zaradi velikosti datoteke lahko prenos traja nekoliko dlje.

KATALOG BIKOV 2018 - LISASTI

Zaradi velikosti datoteke lahko prenos traja nekoliko dlje.

Vodenje evidenc na kmetiji
Ne spreglejte
Izpostave KGZS - Zavod Ljubljana

Anketa